Hälsosamma bastubad

Om man tränar och är mycket utomhus så skulle det väl vara skönt med ett hälsosamt bastubad när man kommer in. Visst badar vi bastu i Sverige men kanske inte lika mycket som man gör i vårt grannland Finland. Det kan finnas många anledningar till varför det är en så stor skillnad mellan våra länder.

Att man i Finland badar bastu är ju ett välkänt begrepp. Och det kanske är därför de är det lyckligaste landet i Norden. Om vi tittar längre norrut i vårt avlånga land så kan det vara så att man badar mer bastu i norra delarna än vad man gör i söder. Helt ovetenskapligt men kan det kalla vädret göra att man är mer benägen att starta upp sin bastu i norr än i södra delarna av Sverige. Oavsett så om man skulle vilja bygga en bastu hemmavid så har det blivit betydligt enklare idag än tidigare. Fortsätt och läs så kommer du att förstå.

Genom Bastukällan som du hittar online så hittar du allt som har med bastu att göra. Där kan du beställa lättmonterade bastustugor att ställa upp på din tomt. Mindre stugor anpassade som bastu på upp till 15 kvadrat gör att du utan bygglov kan bygga en bastu på din tomt. Om du redan har en byggnad eller ett rum i huset som kan byggas om till bastu så hittar du aggregat och allt du behöver för att skapa din oas. Visst skulle det vara skönt att mitt i smällkalla vintern gå ut, göra upp en eld i din bastu och invänta rätt temperatur för att få lite vardagslyx med ett hälsosamt bastubad.